Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο τύπου για την εκλογή προεδρείου Δήμου Αιγιάλειας


 8/1/2013                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                  Εκλογή προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αιγιάλειας

 Συνεδρίασε την Κυριακή 6/1/2013 το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον Ν.3852/2010,για την εκλογή προεδρείου και των άλλων οργάνων . 
Μία τυπική ,αλλά ταυτόχρονα ουσιαστική ,διαδικασία αφού τα πρόσωπα είναι εκείνα που καθορίζουν την πολιτική με την οποία η Δημοτική αρχή θα επιδιώξει την  επίλυση των προβλημάτων της πόλης τα οποία είναι πολλά και μεγάλα .
Για μία φορά ακόμα επιβεβαιωθήκαν οι φήμες ότι για αυτή την  κορυφαία ,για το Δήμο ,διαδικασία δεν επικράτησε η αξιοκρατία και η αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού , αλλά το αποτέλεσμα ήταν προϊόν παρασκηνίου .
Ένα παρασκήνιο που έχει να κάνει με ισορροπίες μέσα στη Δημοτική ομάδα ,με ισορροπίες των κομμάτων που στηρίζουν την Δημοτική ομάδα , αλλά και τον αγώνα δρόμου για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές και τις όποιες μελλοντικές συνεργασίες .
Αίσθηση προκάλεσε η απουσία από αυτή τη διαδικασία  ,έστω και σαν παρατηρητές αφού δεν έχουν δικαίωμα ψήφου , των αιρετών εκπροσώπων των  Δημοτικών και Κοινοτικών Διαμερισμάτων εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων.
Εκτός από το θλιβερό αυτό παρασκήνιο το οποίο καταδικάζουμε  μας ενδιαφέρει η  ουσία, που δεν είναι άλλη από την σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου  και η επίλυση των προβλημάτων των Δημοτών .
Θα επιθυμούσαμε να ακούσουμε από τον Δήμαρχο έναν απολογισμό ,έστω επιγραμματικά , για τα παραπάνω αλλά δεν συνέβη .
Η δε νεοεκλεγείσα πρόεδρος στην τοποθέτηση της,  μας είπε τους στόχους και τον τρόπο που θα ασκήσει τα καθήκοντα της αλλά απέφυγε  να αναφέρει έστω και στο ελάχιστο ότι θα συνεχίσει το έργο του απερχόμενου προεδρείου.
‘Ίσως δεν το θεώρησε, όπως και εμείς άλλωστε,  επιτυχημένο και δεν έγινε καμιά αναφορά σε αυτό .
Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή η Δημοτική Αρχή ,αφού  ξαναδιαβάσει το προεκλογικό της πρόγραμμα . θα σκύψει στα προβλήματα του Δήμου  , θα επιδιώξει την επίλυση αυτών  και  θα πάψει να πολιτεύεται σαν Διαφημιστική εταιρεία των κομμάτων , των βουλευτών και  πολιτευτών  που την στηρίζουν.
Ελπίζουμε το νέο προεδρείο να σεβαστεί  το νόμο και να μεριμνήσει ώστε
----- ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου όπως  είναι  υποχρεωμένοι από τον νόμο 3852 άρθρο 61 παρ.4 , διότι μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.
Σήμερα που  ο Ελληνικός Λαός δοκιμάζεται από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης των προθύμων, σήμερα που το πρώτο  θέμα είναι αυτό  των ΛΙΣΤΩΝ και των ΛΗΣΤΩΝ, η τήρηση του νόμου εκτός από καθήκον είναι και ηθική υποχρέωση.
Υπενθυμίζουμε ότι στους χαλεπούς καιρούς που ζει η Ελληνική κοινωνία η γυναίκα του Καίσαρα εκτός από το να είναι τίμια πρέπει και να φαίνεται .
-----για τις  συνεδριάσεις  του ΔΣ να τηρούνται οι από το νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή να ενημερώνονται τα μέλη , με γραπτή πρόσκληση ,στην οποία να αναφέρονται τα θέματα ημερήσιας διάταξης και η πρόσκληση να δημοσιεύεται τρεις [3] τουλάχιστον ημέρες  πριν από την ημέρα που ορίζεται για τη συνεδρίαση .[άρθρο 67 του Ν 3852/2010]
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  Αιγιάλειας εύχεται καλή επιτυχία στο έργο της Δημοτικής αρχής  και δηλώνει ότι,    παρακολουθεί τα Δημοτικά πράγματα της πόλης και θα παρεμβαίνει όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και της πόλης .
 
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου