Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου της ΑΠ εργαζομένων στον ΕΟΤ


Αθήνα 16/1/2013
                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Σχέδιο νόμου για τον Τουρισμό
Η υπουργός δημοσίευσε  για διαβούλευση ν/σ για τον τουρισμό.
Ο τίτλος του νομοσχεδίου θα μπορούσε να είναι
<<το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου >> . [του ΕΟΤ]
Τον θάνατο του, επιζητούσαν και  είχαν προαναγγείλει οι επίδοξοι κληρονόμοι που δεν είναι άλλοι από τους μεγαλοξενοδόχους ,μεγαλοεπιχειρηματίες , τους μεγαλομέγαλους σχετικούς και άσχετους με τον τουρισμό .
Σκοπός να τον κληρονομήσουν γιατί ,διέθετε μεγάλη ακίνητη περιουσία , είναι πλούσιος , είναι δραστήριος και έχει και δυνατό όνομα .
Για την πραγματοποίηση του σχεδίου τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν  είναι οι πουλημένες πολιτικές ηγεσίες που πέρασαν από τον ΕΟΤ τα τελευταία 20 χρόνια . 
Με το πρόσχημα της ανάπτυξης του τουρισμού νομοθετούσαν και ακρωτηρίαζαν αυτόν χωρίς να λύνουν κανένα από τα προβλήματα του τουρισμού ,χωρίς να επιτυγχάνουν κανένα στόχο για  αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΟΤ , για ανάπτυξη ,επενδύσεις , βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.
Σήμερα η φιλόδοξη υπουργός τουρισμού, αφού φρόντισε με ΠΔ  να απαλλάξει τον ΕΟΤ από αρμοδιότητες ισοπεδώνοντας κάποια επαγγέλματα [ ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα , ξεναγούς ]  , ακολουθώντας την πεπατημένη εφαρμόζει την μνημονιακή πολιτική για τον τουρισμό επιχειρεί  την ψήφιση ν/σ με τον βαρύγδουπο τίτλο
<<Αναδιάρθρωση Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μείωση διοικητικών βαρών, απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και λοιπές διατάξεις>>
Στην ουσία με αυτό καταργεί τις Περιφερειακές Δνσεις του ΕΟΤ , συρρικνώνει τις αρμοδιότητες του με μία αμφιβόλου αποτελεσματικότητας μεταφορά αρμοδιοτήτων είτε στο υπουργείο είτε αλλού , προετοιμάζει δε το έδαφος για να μεταβιβάσει έργο και πόρους του δημοσίου  στα αφεντικά της . [ διαφήμιση , πιστοποίηση κ.α ]
Αδιαφορεί για την αναστάτωση που θα προκαλέσει στην ευαίσθητη τουριστική αγορά και κυρίως αδιαφορεί για τους εργαζόμενους που τους δείχνει την έξοδο είτε με εφεδρεία ,είτε με κινητικότητα ,είτε με απολύσεις . 
Η ΑΠ εργαζομένων στον ΕΟΤ καλεί την υπουργό τουρισμού :
Να αποσύρει το έκτρωμα νομοσχέδιο
Να καλέσει εισαγγελέα να εξετάσει όλες τις ύποπτες περιπτώσεις της εικοσαετίας.
Να καλέσει σε διάλογο όλους τους φορείς και όχι τους επιλεκτικά συνομιλητές της 

 
Σε αντίθετη περίπτωση καλεί τους εργαζόμενους
ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
                                         ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου