Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο τύπου για την δράση της Χ.Α


7/1/2013                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η φασιστική, ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της ‘Χρυσής Αυγής’ έκανε εμφανές και στην περιοχή μας το αποτρόπαιο προσωπείο της.

  Με τους μεταφερόμενους φουσκωτούς μπράβους της, με τα κράνη, τις ασπίδες, τα κοντάρια και τα κλόμπς δημιουργούν ένα κλίμα τρομοκρατίας, φόβου και ανασφάλειας των πολιτών και ιδιαίτερα των μεταναστών είτε είναι νόμιμοι ενσωματωμένοι από δεκαετίες στην κοινωνία μας, είτε πολύ  περισσότερο αν δεν έχουν έγγραφα.

  Σήμερα εστιάζονται κατά κύριο λόγο στους αλλοδαπούς, αύριο όμως όπως και η ιστορία των φασιστικών ορδών έχει δείξει θα στραφούν ενάντια σε κάθε κομμουνιστή, σε κάθε αριστερό, σε κάθε δημοκράτη, σε κάθε αλλόθρησκο, σε κάθε ομοφυλόφιλο,  σε κάθε άστεγο, σε κάθε τσιγγάνο.

  Η σκόπιμη και συνειδητή από την πολιτεία ανεπάρκεια σε μηχανισμούς δημοκρατικής νομιμότητας και αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες δίνει χώρο εκτροφής στο αυγό του φιδιού.

  Οι θρασύδειλοι αλήτες της τοπικής οργάνωσης προ εβδομάδας ξυλοκόπησαν άγρια 15χρονο συμπολίτη μας. Στην δικαιολογημένη διαμαρτυρία ομάδας φίλων του 15χρονου αντέδρασαν οι ντόπιοι φασίστες  έχοντας  ορμητήριο τα γραφεία τους με κράνη ασπίδες και κλόμπς ενάντια στην ομάδα των διαμαρτυρόμενων παιδιών.

Σαν να μην έφτανε αυτό το επεισόδιο προχώρησαν και σε μηνυτήρια αναφορά κατά έξι παιδιών τρία  από  τα οποία συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου, εξαντλώντας και η τοπική αστυνομική διεύθυνση και η εισαγγελία όλη την αυστηρότητά της απέναντι σε ανήλικους που βασίστηκαν  σε μηνυτήριες αναφορές ανυπόληπτων πολιτών.

Κλιμάκιο συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ Αιγιάλειας  μαζί με την βουλευτή Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σ. Μαρία Κανελλοπούλου έθεσαν το θέμα στον διοικητή ασφαλείας και έγινε μια γόνιμη κουβέντα.

Η παρέμβαση αυτή ήταν αρκετά χρήσιμη γιατί και εμείς μάθαμε αρκετά στοιχεία για το περιστατικό και για τις διαθέσεις της ΕΛΑΣ από εδώ και πέρα, αλλά κυρίως γιατί δείξαμε με τον πιο επίσημο τρόπο στην τοπική ΕΛΑΣ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Αιγιάλειας έχει το θέμα της Χ.Α. ψηλά στην ατζέντα του και βρίσκεται κάθετα απέναντι σε αυτό το φαινόμενο.

  Καταγγέλλουμε στην κοινωνία του Αιγίου αυτή  την άθλια, απρόκλητη φασιστική πρόκληση και επίδειξη δύναμης από τους θερμοκέφαλους ανεγκέφαλους εγκληματίες της ‘Χρυσής Αυγής’ και καλούμε όλους τους πολίτες να αντισταθούν με κάθε μέσο σε αυτή την συμμορία που από την στιγμή της εμφάνισής της στην πόλη μας είναι εμφανέστατα τα σημάδια ανωμαλίας του δημόσιου βίου, του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας των συμπολιτών μας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου