Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο Β. Χατζηλάμπρου συμμετείχε στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Ξεκίνημα αγώνων εν όψει βαθιάς υγειονομικής κρίσης
Ο Β. Χατζηλάμπρου συμμετείχε στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
 
Στο πανυγειονομικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, συμμετείχε μαζί με τους συναδέλφους του υγειονομικούς ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Χατζηλάμπρου. Εργαζόμενοι και γιατροί των νοσοκομείων της χώρας συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία προς τη Βουλή.
Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δήλωσε με αφορμή την κινητοποίηση:
«Είναι ένα ξεκίνημα αγώνων μπροστά στη μεγάλη κρίση που βρίσκεται το υγειονομικό σύστημα της χώρας. Η υποχρηματοδότηση στο χώρο της Υγείας, με περικοπές που φτάνουν το 13% με τάση διεύρυνσης, η μη αντικατάσταση του έμπειρου δυναμικού που συνταξιοδοτείται από τα νοσοκομεία και ο ολοένα αυξανόμενος ανασφάλιστος πληθυσμός, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να μην έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, συντελούν όχι απλώς σε χειροτέρευση της ήδη δραματικής κατάστασης στο χώρο της υγείας, αλλά στην εκδήλωση μιας βαθιάς κρίσης υγειονομικής και ανθρωπιστικής.
Η σημερινή κινητοποίηση, με τη συμμετοχή όλων όσοι δουλεύουν στο χώρο της υγείας, δείχνει τον δρόμο. Με τους αγώνες μας, με συντονισμό και επιμονή να οργανωθούμε και να οργανώσουμε την κοινωνία ώστε να κατακτήσουμε το δικαίωμα στην υγεία για όλους τους πολίτες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου