Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013



Δήλωση των Βουλευτών Αχαϊας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κκ. Μαρίας Κανελλοπούλου και Βασίλη Χατζηλάμπρου για την επικείμενη κατάργηση της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών.


                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πληροφορηθήκαμε από την επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας – Κεφαλληνίας και Ζακύνθου για την επικείμενη κατάργηση των ΕΜΑΚ της χώρας (εκτός από δύο, Αθηνών και Θεσσαλονίκης), συμπεριλαμβανομένης και της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Είναι πλέον πάγια τακτική η κυβέρνηση να ταυτίζει την έννοια της αναδιοργάνωσης με καταργήσεις και περικοπές των υπηρεσιών πρόνοιας και πολιτικής προστασίας, κατά προτεραιότητα, με μοναδικό κριτήριο την μείωση των δαπανών και του οικονομικού κόστους αδιαφορώντας τελείως για το κοινωνικό κόστος. Η κίνηση αυτή δείχνει ένα μόνο πράγμα, ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί τελείως για την Δυτική Ελλάδα και για την ασφάλεια των πολιτών της. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πως θα καταφέρει να πιάσει τους στόχους για να είναι το «καλό παιδί» των δανειστών και της τρόικας. Για την κυβέρνηση είναι σημαντικότερη η ικανοποίηση των δανειστών από την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους.
Για εμάς είναι αδιανόητη η οποιαδήποτε έκπτωση στο αγαθό της ασφάλειας της ζωής των πολιτών και στην προστασία του δασικού πλούτου. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην επιδίωξη της συγκυβέρνησης να στερηθεί η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας τις υπηρεσίες της 6ης ΕΜΑΚ, ενός τμήματος με υψηλή ειδίκευση και μεγάλη κοινωνική προσφορά στην περιοχή. Σε μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα σεισμογενής και έχει χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια, που βρίσκεται στη τομή δύο μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, που εδρεύει στην πόλη με το λιμάνι εισόδου-εξόδου από και προς την Ευρώπη, που έχει μεγάλους ορεινούς όγκους και ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, που διαθέτει τη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της Πελοποννήσου, που έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από τις φωτιές κατά τους θερινούς μήνες.
Αντιθέτως, σύμφωνα και με το πόρισμα Ειδικής Επιτροπής της Πυροσβεστικής που ολοκληρώθηκε πριν τον Ιούνιο, πρέπει να ενισχυθεί η ΕΜΑΚ τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή για να συνεχίσει να προσφέρει αποτελεσματικά τις υπηρεσίες της. Καθώς επίσης και να ιδρυθεί και 2ος Πυροσβεστικός σταθμός στην Πάτρα, την τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας. Καταλαβαίνουμε πως αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις προτεραιότητες του κατ’ ευφημισμό Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Δένδιας αντί του έργου της τρομοκράτησης του λαού, ας ακούσει για μια φορά τη φωνή των ανθρώπων που με κίνδυνο της ζωής τους δίνουν τη μάχη της προστασίας του πολίτη.”

Οι βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Μαρία ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Βασίλης ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου