Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Κανελλοπούλου Μαρία για τον Νίκο Τεμπονέρα




Δήλωση της Μαρίας Κανελλοπούλου
για την επέτειο της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα



''Υπάρχουν ντοκουμέντα που γράφουν από μόνα τους Ιστορία. Περισσότερο από την εικόνα του νεκρού Νίκου Τεμπονέρα,θα θυμόμαστε για πάντα την εικόνα του χαμογελαστού Νίκου Τεμπονέρα. Περισσότερο από την εικόνα των πόλεων που φωτίζονταν από τις φωτιές των συγκρούσεων, φωτιζόμαστε και αγαλιάζουμε από τη λάμψη του καθηγητή μπροστά από τους γεωμετρικούς του τύπους.
Ο Τεμπονέρας είναι είναι ένα ακόμα γελαστό παιδί της Αριστεράς, των αγώνων, της Δημοκρατίας. Και δυστυχώς οι εχθροί του, οι εχθροί μας, που τον σκότωσαν, συνεχίζουν σήμερα ακόμα πιο επιθετικά τη δράση τους.
Σε αυτή την πόλη που εξέλεξε βουλευτή τον συνήγορο του δολοφόνου του Τεμπονέρα, σε αυτή την πόλη που οι ομοτράπεζοί του Καλαμπόκα της τότε Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουν να παίζουν ρόλο στα δημόσια πράγματα, η μνήμη των γεγονότων της 9ης Γενάρη 1991 επέχει ρόλο κραυγής.
Ο Νίκος Τεμπονέρας σήμερα θα ήταν 59 χρόνων και σίγουρα θα ήταν ένας από τους μεσήλικες που κατακλύζουν κάθε τόσο τα αστικά κέντρα της χώρας ενάντια στην φτώχεια και την οικονομική χούντα. Φαντάζομαι ότι ο Τεμπονέρας θα χαμογελούσε ακόμα, κόντρα στο κλίμα γενικής κατάθλιψης. Ο Τεμπονέρας σήμερα, αν ζούσε, δεν θα το έβαζε κάτω, δεν θα υποχωρούσε, δεν θα αυτοκτονούσε. Αυτά πρέπει να μην κάνουμε και εμείς.''

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Μαρία ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου