Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός της Κύπρου δεν στηρίζεται από την κυβέρνησή του


«Κερκόπορτα» για γενικό κούρεμα καταθέσεων η εφαρμογή του μέτρου στην ΚύπροΣε έμμεση καταγγελία και της κυβέρνησης της Λευκωσίας («ο λαός δεν έχει την στήριξή της»), προχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ εν αναμονή των εξελίξεων στο ζήτημα της Κύπρου, ενώ σπεύδει να τονίσει ότι το κούρεμα των καταθέσεων θα αποτελέσει προάγγελο μίας γενικής εφαρμογής του μέτρου και σε άλλες χώρες.

Αυτά υπογραμμίζονται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο το μεσημέρι, όπου αναφέρονται τα εξής:

«Πριν από τρία χρόνια η Ελλάδα επιλέγει από την Τρόικα ως το πρώτο πειραματόζωο για την εφαρμογή μιας γενικευμένης στρατηγικής λιτότητας στην Ευρώπη.

Σήμερα που τα προγράμματα λιτότητας φτάνουν στα όριά τους, γιατί φτωχοποίησαν τους λαούς και δεν αποδίδει άλλο η φορολόγηση της φτώχειας, η ληστεία εξαπλώνεται από τους μισθούς και τις συντάξεις στις αποταμιεύσεις.

Και η Κύπρος επιλέγεται ως το πρώτο πειραματόζωο γενικευμένου κουρέματος καταθέσεων.

Αν αύριο η κυπριακή κυβέρνηση αποδεχτεί αυτήν την προοπτική - και μάλιστα υπό την πίεση της ελληνικής κυβέρνησης - η στρατηγική του κουρέματος δεν θα αποτελέσει εξαίρεση για την Κύπρο.

Θα αποτελεί το πρώτο βήμα  μιας γενικευμένης επιλογής που σύντομα θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα, όπως χθες υπονόησε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ και σήμερα αναφέρει καθαρά ο σύμβουλός του, κ.Φούστ, σε συνέντευξή του στην REAL NEWS.

Ο λαός της Κύπρου δίνει μια περήφανη και άνιση μάχη. Δεν στηρίζεται ούτε από την κυβέρνησή του, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση.

Καλούμε την κυβέρνηση Σαμαρά, έστω και την τελευταία ώρα, να μην συναινέσει στα ευρωπαϊκά όργανα και στο κούρεμα των καταθέσεων, ανοίγοντας έτσι την κερκόπορτα για αντίστοιχη εξέλιξη στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου