Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ο Ιατρικός σύλλογος Αιγίου για τα ΤΕΙ

                  

                       ΑΠΟΦΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΙΣΑ 13.3.13


  Η ΓΣ του ΙΣ Αιγίου που πραγματοποιήθηκε στις 13.3.13 εξέδωσε το παρακάτω Ψήφισμα-Απόφαση

  Η Ελληνική κοινωνία βιώνει μια πρωτόγνωρη τραγωδία της νεότερης ιστορίας της, με ποσοστά ανεργίας ύφεσης και φτώχειας που μόνο σε περιόδους πολέμου καταγράφονται.
  Οι ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων ήταν καταλυτικές για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.
  Καταγγέλλουμε τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, που συνειδητά υποβαθμίζουν και διαλύουν το εναπομείναν κουτσουρεμένο σύστημα υγείας, και οδηγούν σε βαθειά ανθρωπιστική κρίση όλη την κοινωνία.
  Θεωρούμε άμεσες προτεραιότητες και αγωνιζόμαστε για:
  1.Στήριξη των Δημόσιων δομών του Συστήματος Υγείας
  2.Διατήρηση των τμημάτων  Αιμοδοσίας και  Παθολογοανατομικού του Νοσοκομείου Αιγίου
  3.Άμεση λειτουργία του αξονικού τομογράφου που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο Νοσοκομείο Αιγίου
  4.Πρόσληψη του ελάχιστου απαραίτητου προσωπικού για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των τμημάτων και των κλινικών του Νοσοκομείου Αιγίου.
  5.Άμεση επαναλειτουργία του Ακτινολογικού και του Μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΕΟΠΥΥ Αιγίου με πρόσληψη του απολύτως αναγκαίου προσωπικού για την λειτουργία τους.
  6.Επιχορήγηση των ιδρυμάτων της περιοχής από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να μην καταντήσουν κολαστήρια ψυχών.
  7.Άμεση απόδοση από το Δημόσιο των χρωστούμενων των ασφαλιστικών ταμείων προς τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς.
  8.Παραμονή των τμημάτων της Οπτικομετρίας και Φυσικοθεραπείας των ΤΕΙ Αιγίου, που αφενός έχουν  μεγάλη ζήτηση λόγω του επιστημονικού αντικειμένου τους, και αφετέρου διαθέτουν  ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μεγάλης  έκτασης  ακόμα και για εγκατάσταση επιπλέον τμημάτων.
  Η ΓΣ του ΙΣ Αιγίου απαιτεί από την πολιτεία να διασφαλίσει το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και να εξετάσει με βάση το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών τις οποιεσδήποτε επενδύσεις. Δεν νομίζουμε ότι ευνοήθηκαν οι χώρες της Αφρικής από τα χρυσορυχεία. Το ίδιο θέλουμε και εμείς; Να εργάζονται ελάχιστοι σε άθλιες συνθήκες με εξευτελιστικές αποδοχές, να πλουτίζουν ελάχιστοι και να καταστρέφονται ολόκληρες περιοχές δημιουργώντας περισσότερη ανεργία από τις υποτιθέμενες θέσεις απασχόλησης; Λέμε Όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.
  Η ΓΣ του ΙΣ Αιγίου πιστεύει ότι  είναι απαραίτητη σήμερα όσο ποτέ στο παρελθόν η επιτακτική αναγκαιότητα ριζικής νομοθετικής μεταρρύθμισης στο ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των πολιτών, ούτως ώστε όλοι οι πολίτες της χώρας να έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας όπως και συνταγματικά άλλωστε προβλέπεται.
 
                              Για την ΓΣ του ΙΣ Αιγίου

                Ο Πρόεδρος                        Η Γραμματέας

                  Σ. Κοίλιας                           Α. Υφαντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου