Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Απάντηση Μ. Κανελλοπούλου σε Θ. Νταβλούρο για το σχέδιο "Αθηνά"

Πληροφορούμαι από τα αχαϊκά ΜΜΕ, ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νταβλούρος δήλωσε ότι θα ψηφίσει σήμερα στη Βουλή την τροπολογία για το σχέδιο Αθηνά, γιατί, όπως υποστηρίζει, "από τις βεβαιώσεις που έχει, θεωρεί πως η Αχαΐα έχει ικανοποιηθεί στα αιτήματά της".
Η δική μας πολιτική γραμμή σε σχέση με το σχέδιο "Αθηνά", συνεχίζει να είναι η απόσυρσή του εδώ και τώρα, και φυσικά θα το καταψηφίσουμε Και αυτό γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η ποιότητα των κατά τόπους τμημάτων ΤΕΙ ή ΑΕΙ πρέπει να στηρίζονται σε μία εθνική, ισχυρή 3βάθμια εκπαίδευση, αναδιοργανωμένη με βάση ακαδημαϊκά και επιστημονικά κριτήρια..
Επίσης, μας προκαλεί εντύπωση η διαφορά της πληροφόρησης που διαθέτουν κυβερνητικοί βουλευτές από το σχέδιο μηχανογραφικού που διαρρέει από το Υπουργείο Παιδείας, όπου απουσιάζουν τα τμήματα του ΤΕΙ Αιγίου. Μάλλον η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την υποχρέωσή της προς πληροφόρηση μόνο σαν διαρροή πληροφοριών προς τους φίλιους προς αυτή βουλευτές.
Και τέλος, με βάση ποια λογική υποστηρίζεται ότι η Αχαΐα σώθηκε όταν η Πάτρα χάνει 7.000 φοιτητές και 3 κορυφαίες οικονομικές σχολές σταδιακά μέσα σε 4 χρόνια;
Με όλα αυτά θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι όσοι ψηφίσουν το σχέδιο Αθηνά. Και αν αυτοί βροντοφωνάζουν , όπως λένε, "ΝΑΙ", η ακαδημαϊκή κοινότητα, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι διδάσκοντες, η τοπική κοινωνία, βροντοφωνάζουν ένα μεγάλο, αγωνιστικό "ΟΧΙ"
Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Μαρία ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου