Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ο βουλευτής Αχαίας Χατζηλάμπρου Βασ. για τις απολύσεις στο δημόσιο






Β. Χατζηλάμπρου: Να «απολυθεί» το κράτος της εκδίκησης και του εκβιασμού της κοινωνίας
Η απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) των φορέων που δεν απέστειλαν διαπιστωτικές πράξεις αποτελεί πραξικόπημα. Επιπρόσθετα, ο υπουργός της τρόικας κ. Μανιτάκης έφτασε στο σημείο να εντάξει στις λίστες απόλυσης ακόμα και τις κατηγορίες των υπαλλήλων που ο νόμος της κυβέρνησής του, το Μνημόνιο ΙΙΙ και η Εφαρμοστική Εγκύκλιός του, εξαιρούσε ως χθες (υγειονομικοί, μεταφερόμενοι από ΟΣΕ κ.ά.)!
 Σήμερα, κι ενώ οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις, τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά, το παρακλάδι του κράτους στην περιοχή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, κοινοποίησε διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας σε 77 εργαζόμενους. Κοινοποίησε, δηλαδή, απολύσεις σε 77 οικογένειες, ενώ έπεται συνέχεια και σε άλλες υπηρεσίες.
Πρόκειται για ωμό εκβιασμό της κοινωνίας, με στόχο να σπείρουν τον κατακερματισμό και τον πανικό ανάμεσα στους εργαζόμενους. Οι υποτελείς της τρόικας δείχνουν για άλλη μια φορά σιδηρά πυγμή μόνο προς όσους αντιστέκονται, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία συνθηκών ολοκαυτώματος όχι μόνο στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον δημόσιο τομέα, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία που ήδη αγκομαχεί.
Το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής, γαντζωμένο στην εξουσία που χρόνια λυμαίνεται και με τη στήριξη των έξωθεν αφεντικών του, έχει το θράσος να εκδικείται τον αγωνιζόμενο κόσμο, τον κόσμο που υπερασπίζεται το δικαίωμά του στην εργασία. Αυτό το πολιτικό σύστημα πρέπει να «απολυθεί» τώρα! Καμία διαθεσιμότητα δεν είναι αποδεκτή. Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος. Εργαζόμενοι ΙΔΑΧ, μόνιμοι υπάλληλοι, αυτοδιοικητικοί φορείς, όλοι μαζί στον αγώνα για να μην περάσει η διάλυση της κοινωνίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου