Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΙγιάλειας στην ΠΣ



                                ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ


 Στην ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ η Τ.Ε Αιγιάλειας εκπροσωπήθηκε με 7 μέλη της .
Ο σ Κοίλιας κληρώθηκε και ήταν ομιλητής .
                                                            
                                            30.11-1.12.12

  Συντρόφισσες και σύντροφοι

  Το εγχείρημα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης, η δημιουργία δηλαδή ενός νέου φορέα που θα αγκαλιάζει κατά κύριο λόγο όλη την μαχόμενη αριστερά, είναι το ζητούμενο για να βαδίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι προς το συνέδριο την άνοιξη.
  Έχουμε την  εμπειρία από τους πολιτικούς σχηματισμούς της αριστεράς που προερχόμαστε, έχουμε το ιδεολογικοπολιτικό εκείνο υπόβαθρο και υπόστρωμα που απαιτείται για κάτι τόσο μεγάλο, αλλά από ότι διαφαίνεται έχουμε και την έντονη αγωνιστική  διάθεση  να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς μια τέτοια κατεύθυνση.
  Η αγωνία όλων μας και ιδιαίτερα όλων εκείνων που έχουμε διανύσει ένα μακρύ ταξίδι με το καράβι της αριστεράς ασυμβίβαστοι, χωρίς να εξαργυρώσουμε την ιδεολογία μας και να ενταχθούμε στο σύστημα, και με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, θέλοντας να πάμε πολύ μακριά αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι που ξεκινήσαμε από τα μαθητικά μας χρόνια και συνεχίζουμε ακόμα κάνοντας σχέδια και όνειρα για ένα καλύτερο αύριο, για ένα κόσμο ανθρώπινο χωρίς εκμετάλλευση,  για σοσιαλιστικό μετασχηματισμό, και γιατί όχι για κάτι που φαντάζει ακόμα ουτοπία για μια αταξική κοινωνία.
  Για να πετύχουμε να αλλάξουμε την κοινωνία συντρόφισσες και σύντροφοι πρέπει να ξεκινήσουμε πρώτα από τους ίδιους τους εαυτούς μας. Δεν πρέπει στην πορεία προς την εξουσία και την πιθανή διακυβέρνηση της χώρας να αλλοτριωθούμε, να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας αυθεντίες και παντογνώστες. Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος και να νομίσουμε ότι είμαστε από μόνοι μας οι εκλεκτοί της ιστορίας που θα αλλάξουμε τον κόσμο, και το σημαντικότερο να μην μας συνεπάρει η αλαζονεία της εξουσίας.
  ¨Έχουμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση πραγματική κόλαση. Πρέπει να φανούμε πολύ δυνατοί, να μην λυγίσουμε, γιατί από ότι φαίνεται αναλαμβάνουμε μια κοσμοϊστορική ευθύνη που αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι με σύμμαχο όλη την κοινωνία ακόμα και για βίαιη ανατροπή, θα φέρουμε όλο το κίνημα πίσω κυριολεκτικά στο μεσαίωνα.
  Όλες οι συνιστώσες και τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν αυτό το εκπληκτικό εκλογικό ποσοστό του 27% πρέπει να συνεχίσουν να έχουν την έκφρασή τους μέσα βέβαια από τον ενιαίο πολιτικό φορέα που σήμερα δημιουργούμε. Δεν θα πρέπει επίσης να παραλείψουμε και την καθοριστική συνεισφορά στο γιγάντωμα του ΣΥΡΙΖΑ εκείνης της μη

καταγεγραμμένης συνιστώσας που ίσως να είναι και η πιο πολυπληθής, των ανένταχτων αριστερών που είχαν μεν αδρανοποιηθεί κομματικά για αρκετά χρόνια, όπως και εγώ άλλωστε, που όμως είχαν μια διαρκή συμμετοχή σε κάθε είδους κοινωνικό και λαικό αγώνα. Είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την αριστερά το πλήθος των αγωνιστών που επαναδραστηριοποιούνται κάτω από μια κοινή ομπρέλα τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο πιο πολύ συσπειρώνει την ριζοσπαστική και επαναστατική αριστερά  ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο περισσότερο και ο κόσμος της εργασίας, οι φοιτητές, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, η διανόηση και τα κοινωνικά κινήματα θα στρέφονται προς αυτόν πιστεύοντας ότι είναι η ελπίδα για την διέξοδο από την εφιαλτική οικονομική και ανθρωπιστική πλέον κρίση.
  Σε εκείνο που πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα και σημασία είναι η νεολαία. Δεν νοείται επαναστατικό ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα χωρίς πρόσβαση στην νεολαία. Πρέπει να δώσουμε χώρο, έκφραση, πρωτοβουλία στην νεολαία που είναι το μέλλον της κοινωνίας. Πρέπει να την εμπιστευτούμε, να της αναθέσουμε υπεύθυνες θέσεις και να την καθοδηγήσουμε με τις καλύτερες εμπειρίες του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος. Άλλωστε και οι μεγαλύτεροι ηγέτες αριστεροί επαναστάτες στην νεαρή τους ηλικία αναδείχθηκαν: Λένιν, Τρότσκι, Κάστρο, Μάο, Τσε Γκεβάρα, Βελουχιώτης, Γκράμσι και τόσοι άλλοι.

Γεια σας
Καλή δύναμη
Επιτυχία στις εργασίες της συνδιάσκεψης

                                                                        Σ. Κοίλιας
                                                                          Γιατρός

                                                    Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου του
                                                                      ΣΥΡΙΖΑ Αιγιάλειας                                                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου