Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για σκάνδαλα στον ΕΟΤ



 Παρασκευή   28/12/2012
            
                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 


Για μία ακόμα φορά ο ΕΟΤ βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας ,όχι για το έργο που προσφέρει στην Ελληνική οικονομία, αλλά για  θέμα που τείνει να γίνει σύνηθες φαινόμενο και δεν είναι άλλο από την «ρεμούλα» ή όπως αλλιώς ονομάζεται  η διασπάθιση δημόσιου χρήματος .

Για μία ακόμα φορά δεν κατηγορούνται ,γιατί δεν εμπλέκονται, υπάλληλοι του ΕΟΤ αλλά «μανδαρίνοι» διορισμένοι από τη διοίκηση .

Οι εργαζόμενοι επί σειρά ετών  καταγγέλλουν   τις διοικήσεις Υπουργείου και ΕΟΤ για την «φάμπρικα»  διορισμών συμβούλων,  μυστικοσυμβούλων , ειδικών συμβούλων, που δεν έχουν καμία ουσιαστική συμβολή στο έργο του ΕΟΤ , αφού οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άσχετοι με το αντικείμενο (όλοι θυμόμαστε εκσυγχρονιστή υπουργό που μεταξύ πολλών συμβούλων είχε και έναν <<ειδικό>> για θέματα τουρισμού με πτυχίο  ψυκτικού!).

Οι διοικήσεις κωφεύοντας στις καταγγελίες των εργαζομένων συνέχιζαν και συνεχίζουν το διορισμό σε θέσεις συμβούλων, ατόμων που αποτελούν τον <<προσωπικό στρατό >> του κάθε υπουργού ,του κάθε ΓΓ, του κάθε προέδρου .

Έργο αυτών των συμβούλων ήταν και είναι η διεκπεραίωση της άχαρης, αλλά και βρώμικης, πολλές φορές, δουλειά της διοίκησης .

Η άχαρη δουλειά είναι η επίβλεψη του κόμματος στο χώρο , η εξυπηρέτηση κομματικών φίλων σε όλα τα επίπεδα, σε  όλες τις δραστηριότητες και η βρώμικη που είναι έργο  του εισαγγελέα να την αναδείξει.

Αυτή τη φορά όμως η διοίκηση και οι σύμβουλοι της ξεπέρασαν τον εαυτό τους  , ξεπέρασαν κάθε όριο αφού σαν τους λύκους έβαλαν «χέρι και  στα μετρημένα» .

Η «Αυτόνομη Παρέμβαση», με αφορμή το σκάνδαλο που εκθέτει τον Οργανισμό , καλεί τη διοίκηση να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα όχι μόνο για την συγκεκριμένη πράξη, αλλά να προχωρήσει η έρευνα και στα 12 εκ. ευρώ, που καταγγέλλει ο πρώην ΓΓ του ΕΟΤ, όπως και σε όλες τις ύποπτες υποθέσεις που κατά καιρούς έχουν καταγγελθεί.

Θα ήταν  δε ενδιαφέρον αλλά και χρήσιμο, σε μια περίοδο, που οι δημόσιοι υπάλληλοι δέχονται ολομέτωπη επίθεση να εξετασθεί το «πόθεν έσχες» όλων όσων έχουν απασχοληθεί με οποιαδήποτε σχέση στον  ΕΟΤ και το Υπουργείο τα τελευταία 20 χρόνια .

Σε μία εποχή που ο Ελληνικός Λαός δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση, που χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα, χιλιάδες συμπολίτες μας είναι άστεγοι, χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται, χιλιάδες συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν,  δεν έχει δικαίωμα κανένας Υπουργός, κανένας καρεκλοκένταυρος να παίζει με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας .

Αν είναι ανίκανοι ας φύγουν, διαφορετικά έχουμε καθήκον να τους διώξουμε εμείς .

                                                 ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΝΟΧΗΣ

                                                                 Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου