Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Εγκαίνια των γραφείων της ΧΑ στο Αίγιο

                       
                           

          ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 

     Πέμπτη  25/10/2012

                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα :  Ο Μητροπολίτης  Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στα εγκαίνια των γραφείων της ΧΑ στο Αίγιο .


 Ενημερωθήκαμε από ΜΜΕ της Αιγιάλειας, ότι στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Αίγιο, θα παραβρεθεί μεταξύ άλλων, για να δοξολογήσει τους ναζί και τη γιάφκα τους, και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.
 Εν πρώτοις, αναρωτιέται κανείς τι δουλειά έχει ένας ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας σε εκδήλωση μιας νεοναζιστικής συμμορίας. Αναρωτιέται κανείς πια χριστιανική αρχή επιτάσσει , δικαιολογεί και επιτρέπει την φανερή πια ταύτιση ενός εκπροσώπου της χριστιανικής πίστης με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
 Σε θρησκευτικό επίπεδο, η Εκκλησία είναι αρμοδιότερη να του θυμίσει ότι οι θεωρία του ναζισμού είναι κατά της χριστιανικής αγάπης προς τον πλησίον και της κατανόησης προς τον διαφορετικό.
 Σε θεσμικό επίπεδο, υπενθυμίζουμε στον ίδιο ότι κατέχει θεσμική θέση, στο πλαίσιο της οποίας δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του αλλά όλη την επίσημη Εκκλησία, άρα και τους πιστούς.
 Η ανοιχτή στήριξη προς τη Χρυσή Αυγή, δεν συνάδει με τη Δημοκρατία, την οποία η Χρυσή Αυγή πολύ θα ήθελε να καταργήσει. Θυμίζουμε επίσης στον κ. Αμβρόσιο, όσο και αν δεν αρέσει σε αυτόν και στους ομοτράπεζούς του, ότι οι κανόνες της Δημοκρατίας δεσμεύουν και την Εκκλησία, η οποία τελεί σε ειδική σχέση υπαγωγής στο ελληνικό κράτος.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο κ. Αμβρόσιος οφείλει να σέβεται το αίμα που έχουν δώσει οι δημοκρατικοί Καλαβρυτινοί και Αχαιοί, που θυσιάστηκαν μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα των ιδεολογικών προγόνων των Χρυσαυγιτών, το αίμα των γυναικόπαιδων των αχαϊκών χωριών που εκτελέστηκαν ή κάηκαν από τους ταγματασφαλίτες, τους οποίους οι φασίστες της Χ.Α. Αποκαλούν πατριώτες.
Και αυτό το σεβασμό προς τα θύματα του Ναζισμού και τον δωσίλογων τον απαιτούμε από όλους.
 Γι' αυτούς τους λόγους, ο κ. Αμβρόσιος, δεν μπορεί και να εγκαινιάζει νέα γραφεία μαφιόζικων συμμοριών και να χοροστατεί στο μνημόσυνο των εκτελεσμένων στα Καλάβρυτα.
Και στις δύο περιπτώσεις θα είναι ανεπιθύμητος.

1 σχόλιο:

  1. πουτάνας γιοί αριστεροί25 Οκτωβρίου 2012 στις 3:07 μ.μ.

    κάντε κλύσμα με ξίδι πουτάνας γιοί μπολσεβίκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή