Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η Χ.Α και η σπέκουλα με το ΑΙΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Χ.Α ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ


Παρασκευή  5/10/2012

                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα : Όταν η  αλληλεγγύη συναντά την σπέκουλα και την ψηφοθηρία

Η προσφορά αίματος είναι πράξη ύψιστης κοινωνικής αλληλεγγύης και  πράξη άξια επαίνου.
Οι αιμοδότες, άνθρωποι με μέγιστη κοινωνική ευαισθησία, θεωρούν καθήκον την προσφορά τους αυτή και γνωρίζουν πολύ καλά τα αποτελέσματα της πράξης τους. 
Ποτέ δεν έθεσαν όρους και προϋποθέσεις για την προσφορά τους,  ούτε αναρωτήθηκαν ποτέ  για τον ασθενή αποδέκτη  του αίματος τους.
Η πολιτεία, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν,  έχει νομοθετήσει σχετικά και δεν αφήνει περιθώρια παρεξηγήσεων και κυρίως εκμετάλλευσης αυτού του αγαθού.
Τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο εκμετάλλευσης τόσο της ανάγκης για αίμα όσο και της ευαισθησίας των αιμοδοτών.
Συγκεκριμένα, διαβάζουμε ανακοινώσεις της Χ.Α [οργάνωση Αιγίου] που καλούν τον κόσμο σε αιμοληψία, με την σημείωση, και μάλιστα ΕΝΤΟΝΗ, ότι το αίμα που συγκεντρώνεται από την δική τους προσπάθεια θα χορηγείται μόνο σε Έλληνες και όχι σε άλλης εθνικότητας ασθενείς .
Μία πράξη όπως η δημιουργία τράπεζας αίματος ,η μοναδική ίσως  της συγκεκριμένης οργάνωσης, που θα μπορούσε να τύχει αποδοχής δημιουργεί ΑΛΓΕΙΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ .
Δημιουργεί αλγεινή εντύπωση η  επισήμανση, με την οποία  θέλουν να καθορίσουν οι ίδιοι τον αποδέκτη του αίματος, και χαρακτηρίζεται σαν ενέργεια εκμετάλλευσης και σπέκουλας που σκοπό έχει τον εντυπωσιασμό και την ψηφοθηρία και όχι την προσφορά.
Γνωρίζουν πολύ καλά, ή θα όφειλαν να γνωρίζουν, ότι ο φορέας που δημιουργεί την  τράπεζα αίματος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΥ για την διάθεση του αίματος, και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ  ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ .
Αυτό το δικαίωμα το έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ο οποίος πραγματοποιεί την αιμοληψία και φυλάσσει το προσφερόμενο αίμα .

Έχουμε την πεποίθηση ότι οι υπεύθυνοι της Χ.Α. γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας της τράπεζας αίματος αλλά συνειδητά προσπαθούν με ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ να κερδίζουν τις εντυπώσεις.
Δεν είναι άλλωστε και το μοναδικό φαινόμενο αφού και η ηγεσία τους πράττει ανάλογα . Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι :
--ενώ ΦΩΝΑΣΚΩΝΤΑΣ προσπαθούν να πείσουν ότι είναι πολέμιοι του συστήματος, στα τέλη Αυγούστου οι βουλευτές της Χ.Α. ,ψήφισαν την τροπολογία που επιτρέπει στις ΠΑΕ να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, παρά την οικονομική κρίση, η Χρυσή Αυγή μαζί με την κυβέρνηση έβαλαν πλάτη για τους ιδιοκτήτες, ώστε το Δημόσιο να μη ζητήσει από τους μεγαλοεπιχειρηματίες Μαρινάκη, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζο  κ.ά τα λεφτά που αυτοί του οφείλουν.
Η Χρυσή Αυγή, λοιπόν, προκειμένου να έχει «πρόσωπο» στα γήπεδα (από χρόνια στρατολογεί μέλη της από τις κερκίδες) έδειξε ότι μπορεί να μπαίνει και σε ρόλο κοινοβουλευτικού μπράβου και να «καθαρίζει» η ίδια για δικά τους χρέη.
--ενώ είναι καθημερινή τους συνήθεια ΟΙ ΚΟΡΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ  μέχρι τα τέλη Ιουλίου, η Χρυσή Αυγή δεν είχε πει κουβέντα για το ξεπούλημα της Αγροτικής, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να δουλεύει γι’ αυτό. Στις 31 Ιουλίου, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μπλόκαραν το αίτημα της Αριστεράς για σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.
Μετά από την κατακραυγή που προκάλεσε η αποκάλυψη της στάσης της, τελικά η Χρυσή Αυγή δήλωσε πως θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής.
Επανερχόμενοι στη δημιουργία τράπεζας αίματος της Χ.Α. στο τμήμα του Νοσοκομείου Αιγίου, εκφράζουμε την ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ αλλά και την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ μας στη Διοίκηση, στο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ότι δεν πρόκειται να παραβούν τους νόμους
 ΙΚΑΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ Χ.Α .
Τέλος πιστεύουμε ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου Αιγίου θα ενημερώσει, ως οφείλει,  με τη σειρά της τους πολίτες του Αιγίου για την ισχύουσα  νομοθεσία καθώς και για την  διαδικασία που ακολουθείται στην συγκέντρωση και διάθεση του αίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου