Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ρήξη με τα ΑΚΡΑ

                            Απάντηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΝΙΝΗ 


                                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέτωπο με τη θεωρία των άκρων και όσων την υποστηρίζουν αποφασίζει να ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από επιστολή του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη στην εφημερίδα «Καθημερινή», μ’ αφορμή άρθρο συντάκτη της.

«Δεν θα αφήσουμε αναπάντητα ολοκληρωτικού τύπου κηρύγματα ενάντια στη δημοκρατία και τους κοινωνικούς αγώνες που προωθούν τέτοιου είδους δημοσιεύματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή Σκουρλέτη, ενώ στη θεωρία των άκρων αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ. Την Κουμουνδούρου ενοχλούν και οι αναλύσεις για τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και την τραγική της κατάληξη στον χιτλερισμό, καθώς θεωρεί ότι για το ναζισμό στο μεσοπόλεμο έφταιγε κατά κύριο λόγο η Συνθήκη των Βερσαλλιών. Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, στη ΔΕΘ ανέφερε πως δυο φορές συναντήθηκαν τα άκρα στη χώρα μας, στους τοίχους της Κοκκινιάς και της Καισαριανής.

Η επιστολή Σκουρλέτη αναμένεται να ξεκινήσει νέο γύρο ιστορικής και πολιτικής αντιπαράθεσης για την άνοδο φιλοναζιστικών δυνάμεων στη χώρα μας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αφορμή για την παρούσα επιστολή αποτελεί το δημοσίευμα του τακτικού συνεργάτη σας, κ. Στ. Κασιμάτη στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» (16/09) το οποίο με έναν άκρως προκλητικό, εξοργιστικό και πολιτικά απαράδεκτο τρόπο εξισώνει την πολιτική και κινηματική δράση της Αριστεράς με τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής.

Η ενοχοποίηση των αγώνων για την υπεράσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων έχει ως στόχο την απαξίωση και τελικώς την περιστολή τους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η διασφάλισή τους αποτελεί ασπίδα για την κοινωνία.

Αλίμονο, αν όλα όσα αποτελούν κατακτήσεις και χαρακτηριστικά των δημοκρατικών κοινωνιών ταυτίζονται με την παράνομη δράση όσων θέλουν να καταργήσουν τη δημοκρατία και έχουν καταγραφεί και ταυτιστεί με ό,τι πιο απεχθές έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, δηλ. τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό, την εξόντωση του άλλου, λόγω του χρώματός του ή της φυλετικής καταγωγής.

Αυτές οι αντιλήψεις είναι επικίνδυνες, ιδιαίτερα όταν διατυπώνονται σε συνθήκες μιας βαθιάς οικονομικής και πολύπλευρης κοινωνικής κρίσης. Βεβαίως, από την εφημερίδα σας είχε υποστηριχθεί στο πρόσφατο παρελθόν ακόμη και η ανάγκη αναστολής άρθρων του Συντάγματος κατά τη διάρκεια των μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων του προηγούμενου έτους ενάντια στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου.

Με τις παραπάνω σκέψεις, θα ήθελα να διατυπώσω το ερώτημα, αν τελικώς οι συγκεκριμένες απόψεις εκφράζουν το στίγμα της εφημερίδας και αν τιμούν και αντιστοιχούν στη διαχρονική πορεία μιας ιστορικής κατά τα’ άλλα εφημερίδας, όπως η Καθημερινή. Δεν θα αφήσουμε αναπάντητα τα ολοκληρωτικού τύπου κηρύγματα ενάντια στη δημοκρατία και τους κοινωνικούς αγώνες που προωθούν τέτοιου είδους δημοσιεύματα.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της επιστολής, καθώς και την επίσημη τοποθέτησή σας.

Εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Σκουρλέτης Πάνος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου