Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδήλωση για την Υγεία



Παναιγιάλεια εκδήλωση για την Υγεία Πρόνοια


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιάλειας και το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αιγίου «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», πραγματοποίησαν, σε συνεργασία με τους φορείς της Αιγιάλειας την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγίου, Παναιγιάλεια Ενημερωτική Συγκέντρωση-Εκδήλωση για την παρούσα εκρηκτική και δραματική κατάσταση στο χώρο της Υγείας-Πρόνοιας.


Ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Αιγίου κος Κοίλιας Σωτ .με την τοποθέτηση του παρουσίασε την σημερινή κατάσταση στο χώρο της υγείας.
Στη συνέχεια εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν την κρισιμότητα της κατάστασης και εκδόθηκε ψήφισμα
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κα Κανελλοπούλου  Μαρία με την παρέμβασή της τόνισε ότι η μόνη λύση των προβλημάτων στην Υγεία αλλά και στην Οικονομία γενικότερα είναι η
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

 

Τέλος εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα



ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

                                          ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ

 

 

  Η Παναιγιάλεια Εκδήλωση-Συγκέντρωση για την Υγεία-Πρόνοια, που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο στις 14 Σεπτέμβρη 2012, μετά από την ανάδειξη των προβλημάτων εκ μέρους των Υγειονομικών της περιοχής,  και τις προτάσεις των παρευρισκόμενων φορέων της Αιγιάλειας, αποφάσισε ομόφωνα το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο ψηφίσματος:

  1.Χρηματοδότηση από την πολιτεία του συστήματος υγείας ούτως ώστε να μην μετατραπεί η οικονομική κρίση σε ανθρωπιστική.

  2.Αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό  του Νοσοκομείου Αιγίου, του Κ.Υ Ακράτας και των Αγροτικών ιατρείων της περιοχής για εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία. Άμεση αποπληρωμή δεδουλευμένων του προσωπικού. Πρόσληψη λίαν απαραίτητου Ιατρικού, Νοσηλευτικού, και Διοικητικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Αιγίου σύμφωνα και με την πρόταση του Ι.Σ. Αιγίου (Αρ. Πρωτ. 15325/12.9.11)

  3.Άμεση επαναλειτουργία των εργαστηρίων Ακτινολογικού και Μικροβιολογικού στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Άμεση προκήρυξη θέσεων σε ειδικότητες που έχουν έλλειψη, σύμφωνα και με τις προτάσεις του ΣΕΥΠΙΚΑ και του Ι.Σ. Αιγίου, καθώς επίσης προκηρύξεις για Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό.

  4.Ανάληψη ευθύνης από ΕΟΠΥΥ και ΥΥΚΑ για δωρεάν χορήγηση των νοσοκομειακών φαρμάκων.

  5. Άμεση εξόφληση της πολιτείας προς Φαρμακοποιούς και γιατρούς στους οποίους χρεωστώνται χρήματα και από τον 3ο του 2010.

  6.Κατάργηση του νέου χαρατσιού μέσω των εταιριών τηλεφωνίας για τηλεφωνικά ραντεβού. Δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού μέσω διαδικτύου που έχει μηδαμινό κόστος και για τον ΕΟΠΥΥ και για τον ασφαλισμένο.

  7.Ανάπτυξη του ρόλου του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ και  λειτουργία σε καθαρά υποστηρικτική  και νοσηλευτική φροντίδα των ανήμπορων και αναπήρων ανεξάρτητα ασφαλιστικής η μη κάλυψης. Εξασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των 4.500 εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

  8.Νομοθετική πρόβλεψη για τοποθέτηση σχολικού γιατρού ανά ομάδα σχολείων.

Στήριξη οικονομικά από την πολιτεία των Προνοιακών Ιδρυμάτων.

  9.Αύξηση των πόρων στις υπηρεσίες των Δήμων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες οικονομικές ανάγκες με τα κοινωνικά προγράμματα που τους μεταφέρονται.

  10.Με ειδικό πρόγραμμα κάλυψη όλων των ανασφάλιστων και άνεργων ατόμων μέσω των δομών του ΕΟΠΥΥ

  Αγωνιζόμαστε  και διεκδικούμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγείας, ενάντια στις μνημονιακές επιλογές και στην συμβιβασμένη με την τρόικα κυβερνητική πολιτική.

ΑΙΓΙΟ 14/9/2012     

                       

                                         

 

1 σχόλιο:


  1. ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ


    Σάββατο, 15/09/2012

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Θέμα :Παναιγιάλεια εκδήλωση για την ΥΓΕΙΑ –ΠΡΟΝΟΙΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αιγιάλειας χαιρετίζει την πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι :
    Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας και το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αιγίου «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», και πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα την κατάσταση στο χώρο της Υγείας –Πρόνοιας .
    Η Αιγιαλείς πολίτες μαζί με όλους τους Έλληνες βιώνουν τραγικές καταστάσεις, αφού το κράτος αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εμπλεκόμενους φορείς και κατ´ επέκταση στους ασφαλισμένους.
    Και ενώ είναι κοινός τόπος, ότι η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει και όλοι γνωρίζουν τα αιτία της ,αίσθηση προκάλεσε η ΑΠΟΥΣΙΑ όλων αυτών που ΘΕΣΜΙΚΑ, το θέμα της υγείας , θα έπρεπε να είναι μέσα στις προτεραιότητες τους.
    Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των πολιτικών κομμάτων, των βουλευτών του νομού , της Δημοτικής αρχής ,του Εργατικού Κέντρου, του Εμπορικού Συλλόγου ,των Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, που είτε ΕΛΑΜΨΑΝ δια της ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ είτε με την ελάχιστη παρουσία τους .
    Είναι καθήκον ΟΛΩΝ όσων θέλουν να λένε ότι εκπροσωπούν πολίτες αυτής της χώρας, όχι μόνο να ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ, αλλά να είναι ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ στη προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των πολιτών που με τον ένα ή άλλο τρόπο εκπροσωπούν.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιγιάλειας:
    ΔΗΛΩΝΕΙ ότι θα είναι πάντού και πάντα δίπλα στο δοκιμαζόμενο, από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τους ΜΝΗΜΟΝΙΟΦΥΛΑΚΕΣ πολιτικούς , ΛΑΟ
    ΚΑΛΕΙ τους πολίτες που δοκιμάζονται , από αυτή την πολιτική των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, να ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ ,να ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΝ όλους αυτούς που τόσα χρόνια ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ στις καρέκλες τους ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τα προβλήματα των πολιτών που εκπροσωπούν ,και το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στη διατήρηση των προνομίων που απολαμβάνουν
    Τέλος ΚΑΛΕΙ τον κάθε πολίτη, ΕΝΑΝ- ΕΝΑ ξεχωριστά να
    ΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
    ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή