Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Β. Χατζηλάμπρου: «Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας


«Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι σχέση καινούργια, καθαρή, προγραμματική»


Στις ειρωνείες αλλά και επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για «όψιμη σχέση» με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας απάντησε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου.
Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο που αφορά τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπογράμμισε:
  «Υπάρχει ένας διάλογος πολύ ζωντανός με την κοινωνία. Χθες έξω από τη Βουλή ήταν δάσκαλοι, υγειονομικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Τρεις ώρες αργότερα είχαμε μία μεγάλη κινητοποίηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τρεις ώρες τους χώριζαν. Σε επόμενα βήματα η κινητοποίηση αυτή θα γίνει μαζί. Είναι ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι οι καταστάσεις είναι τέτοιες και ο καθένας ξανασκέφτεται τον τρόπο που έχει πάρει τη ζωή του και καταλαβαίνει ότι μάλλον δεν μπορεί ο καθένας μόνος του και πρέπει όλοι μαζί να κινηθούμε. Αυτό που έδωσαν σα μήνυμα ήταν: “Μη μας θεωρείτε δεδομένους. Δεν μας σέβεστε”».
Για να συνεχίσει: «Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τέτοιες σχέσεις μαζί τους. Ούτε διοίκησε, ούτε μετέθεσε, ούτε βράβευσε, ούτε δημιούργησε ποινές. Τέτοιες πελατειακές και κομματικές σχέσεις με τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε. Αποκτάει όμως σιγά-σιγά μία ιδιαίτερη προγραμματική σχέση και αυτό έχει μια σημασία, όχι μόνο από τον τρόπο με τον οποίο θα διαβιούν αύριο ή διαβιούν σήμερα, αλλά επειδή αντιλαμβάνονται και καταλαβαίνουν ότι όπως δεν μπορεί να υπάρχει παιδεία μαζί με το μνημόνιο, […] με τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί να υπάρχει πολιτική προστασία για την Πυροσβεστική, δεν μπορεί να υπάρχει το αγαθό της ασφάλειας, δεν μπορεί να υπάρχει τίποτα απ’ αυτά. Είναι προγραμματική, καινούργια, καθαρή η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ μ’ αυτές τις δυνάμεις».
Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταψήφισε το εν λόγω νομοσχέδιο, που, μεταξύ άλλων, κατοχυρώνει την αδιαφάνεια στις κρίσεις, υπό την επίκληση μάλιστα του «έκτακτου καθεστώτος», η οποία οδήγησε στο πρόσφατο παρελθόν στην παραίτηση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Κ. Ζιαζιά. 
πηγή :ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου