Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013


 
 
Αποσύρθηκε για να κατατεθεί αναδιατυπωμένη η τροπολογία για το απόρρητο της αμυντικής βιομηχανίας – Κουβέντα για την «ταμπακιέρα» από Στουρνάρα, Καλαφάτη και Παναγιωτόπουλο
 
Χωρίς να δοθεί καμία απολύτως εξήγηση προς τη Βουλή για το πώς συντάχθηκε και ποιους εξυπηρετεί η τροπολογία σχετικά με την παροχή σε υποψήφιους επενδυτές απόρρητων πληροφοριών δημόσιων εταιρειών που «οδεύουν» προς πώληση, μεταξύ των οποίων και εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας, οι κ.κ. Στουρνάρας και Καλαφάτης προχώρησαν χθες στην απόσυρσή της, με σκοπό όμως την επαναφορά της με νέα διατύπωση. Απούσα από τη χθεσινή συζήτηση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, η οποία τηρεί σιγήν ιχθύος.

Η συγκεκριμένη τροπολογία αποτελεί άνοιγμα του ασκού του Αιόλου για ζητήματα που άπτονται άμεσα της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και σηματοδοτεί τη διάλυσης της αμυντικής βιομηχανίας, όπως υπογράμμισε στην ομιλία του ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μέλος της ΕΕΚΕ Άμυνας Βασίλης Χατζηλάμπρου.

«Φέρνετε ένα χαρτί, το οποίο λέει ότι όλα τα απόρρητα στοιχεία μπορούν να δίνονται. Το χαρτί αυτό δεν είναι τυχαίο. Προκύπτει από τη μνημονιακή ρήση “κανένα στοιχείο των δημοσίων φορέων χωρίς εξαίρεση, δεν απολαμβάνει ασυλίας λόγω εθνικής κυριαρχίας” -είναι καταγραμμένο μέσα στο μνημόνιο αυτό- και προκειμένου να υλοποιήσετε μια τέτοια Οδηγία, φέρνετε την τροπολογία» είπε. Για να συνεχίσει: «Αλλαγή πολιτικής χρειάζεται και όχι επαναδιατύπωση των ίδιων πραγμάτων. Αλλαγή πολιτικής ώστε να αξιοποιήσουμε ό,τι έχουμε εγκατεστημένο ως κοινωνικό κεφάλαιο στα Αμυντικά Συστήματα, στην Ελευσίνα, στη Μάντρα, στο Λαύριο, στον Υμηττό, στην ΕΒΟ του Αιγίου. Κάνουμε παραγγελίες απέξω για Fantom και έχουμε την ΕΑΒ και κάθεται».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο τρόπος που έγινε η απόσυρση -που ήταν αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος είχε καταθέσει και αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας- όχι απλώς δεν αρκεί, αλλά δημιουργεί απαίτηση για παραπέρα εξηγήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς. «Ποια είναι τα απόρρητα στοιχεία που θέλατε να δώσετε; Αυτό δεν μας το εξηγήσατε. […] Έξω (σ.σ.: από την αίθουσα) οι υπουργοί έλεγαν ότι επαναδιατυπώθηκε και σώζονται κάποια στοιχεία. Ποια στοιχεία σώζονται; […] Βεβαίως, αν θέλατε να κρύψετε κάτι, θα μπορούσατε να το είχατε δώσει μια χαρά στον κ. Βενιζέλο να το έκρυβε καλά. Ξέρω ποια είναι τα απόρρητα στοιχεία τα οποία εσείς θέλετε να κρατήσετε. Τα απόρρητα είναι ποιοι χρωστάνε, ποιοι είναι οι μπαταχτσήδες, με ποιους διαπλέκεστε, πώς συνεννοείστε. Αυτά είναι τα απόρρητα. Για αυτά δεν κάνετε κουβέντα».

«Οφείλετε εξηγήσεις προς το Κοινοβούλιο. Οφείλετε εξηγήσεις για την τροποποίηση, για την επαναδιατύπωση, γιατί αυτό ήταν ένα πέπλο το οποίο αν το σηκώσει κανένας “βλέπει” οσμές. Βλέπει οσμές ενός συστήματος το οποίο διαρκώς σαπίζει, και προκειμένου να κρατηθεί θέλει να μασκαρευτεί» τόνισε ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Και κατέληξε: «Το ζήτημα της δημοκρατίας και των λειτουργιών εδώ μέσα γίνεται κεντρικότατο. Ήδη βράζει η κοινωνία για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείτε. Ο άνεργος δεν έχει εισόδημα και θεωρείται φοροφυγάς. Ο ναυτεργάτης διεκδικεί να πληρωθεί και επιστρατεύεται. Στο μετρό τα ίδια. Πού νομίζετε ότι μπορεί να πάει αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε με αυτή την πολιτική; Να σώσετε τη χώρα; Δηλαδή όλα αυτά τα κομμάτια του λαού δεν μετέχουν της εθνικής προσπάθειας; Και στην εθνική προσπάθεια είστε εσείς, κάποιοι επιχειρηματίες και κάποιοι ιδιαίτεροι που θέλουν και απόρρητα στοιχεία για να ψωνίσουν;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου