Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου της ΑΠ Αιγιάλειας για τις απολύσεις στο δημόσιο







                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          
Αίγιο 15/4/2013  
 ΘΕΜΑ: Απολύσεις στο δημόσιο
Η τρικομματική κυβέρνηση εκτελώντας πιστά της εντολές της τρόικας, συνεπικουρούμενη από τα ΜΜΕ,   έχει επιδοθεί σε αγώνα συκοφάντησης και τρομοκρατίας των δημοσίων υπαλλήλων και των δημοσίων υπηρεσιών με στόχο την ιδιωτικοποίηση των.
Η κοινή γνώμη παρακολουθεί καθημερινά από τα δελτία ειδήσεων την προσπάθεια της κυβέρνησης κατασκευής επίορκων ,κοπανατζήδων ΔΥ  ώστε να δημιουργηθεί άλλοθι για τις απολύσεις οι οποίες έχουν αποφασισθεί και ψηφισθεί με τα μνημόνια .
Σύμφωνα με τον ισχύοντα δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα  επιτρέπονται οι απολύσεις  ΔΥ οι οποίοι υποπίπτουν σε πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα οπότε όλη η φιλολογία περί επιόρκων και κοπανατζήδων είναι περιττή και ύποπτη .
Σύμφωνα με το σύνταγμα επιτρέπονται απολύσεις ΔΥ, αν καταργηθούν οι οργανικές που κατέχουν, οπότε η όψιμη υπενθύμιση  του κου Σαμαρά είναι υποκριτική και στόχο έχει να ρίξει στάχτη στα μάτια του Ελληνικού Λαού.
Η αλήθεια είναι ότι με την ψήφιση του μνημονίου ψηφίσθηκαν και οι απολύσεις των ΔΥ για να περάσουν σε ιδιώτες οι αρμοδιότητες του δημοσίου όπως πρόσφατα δήλωσε ο υπουργός εργασίας .
Όσο για τις 15000 προσλήψεις δεν είναι αποτέλεσμα της <<σκληρής διαπραγμάτευσης  >> αλλά επιταγή του μνημονίου που και αυτές έχουν ψηφισθεί .
Αυτό το γνωρίζουν τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια καθώς και η ΔΗΜΑΡ που τα στηρίζει, όσο για την δήθεν διαπραγμάτευση είναι κοροϊδία όπως κοροϊδία είναι και η βάπτιση των απολύσεων σε εφεδρεία, κινητικότητα, διαθεσιμότητα.
Η αλήθεια είναι ότι στόχος είναι να χαρισθούν σε ιδιώτες αρμοδιότητες και υπηρεσίες του δημοσίου όπως έχει δηλώσει ο υπουργός εργασίας <ότι οι ιδιώτες θα πάρουν από το δημόσιο ότι ζητήσουν >>
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα να αντισταθούν και να αποκαλύψουν τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών, που θα σημάνουν εκτίναξη της ανεργίας, νέα μείωση των μισθών και των συντάξεων, κατάργηση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας.
                                                         Όλοι μαζί
            Βάζουμε φρένο στην τρομοκρατία και στην  παραγωγή επιόρκων
                   Επίορκοι είναι αυτοί που οδήγησαν την χώρα σε χρεοκοπία
            Επίορκοι είναι αυτοί που ξεπουλάνε δημόσια αγαθά και υπηρεσίες 



              ΑΠ Αιγιάλειας :Κλεομένους Οικονόμου 32 1ος Όροφος Τηλ :2691020447        email:apaigialeias@gmail.com  ηλεκ. δνση   www.apnet.gr




ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Απο τον πίνακα φαίνεται οτι οι 15000 προσλήψεις δεν ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης όπως εμφανίσθηκαν αλλα έιχαν ψηφισθεί όπως και οι 95000 απολύσεις .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου