Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Καταστροφικές διευκολύνσεις στον εργολάβο της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ

                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Αίγιο 28/4/2013
ΘΕΜΑ : ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ,το γιοφύρι της Αρτας ή η καταστροφή των ποταμών

<<--Θα σας φτιάξουμε γιοφύρια
 -- Μα δεν  έχουμε ποτάμια>>
--Θα σας φτιάξουμε και ποτάμια >>
Ένα  χαρακτηριστικό στιγμιότυπο  από τον  Ελληνικό  κινηματογράφο που αποδίδει την προσπάθεια  εξαπάτησης των πολιτών, από τους πολιτευτάδες ενός φαύλου παρελθόντος, με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου των .
Και αν η ανάμνηση του,  μας προκαλεί ένα  χαμόγελο πίκρας και νοσταλγίας , οι εξαγγελίες  των σημερινών <<Μαυρογιαλούρων >>της τρικομματικής μας προκαλούν τρόμο, αφού χωρίς αιδώ μας επιφυλάσσουν
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΤΑΜΩΝ κ ΒΟΥΝΩΝ
Oi κ.κ  Σαμαράς ,Βενιζέλος και από κοντά  ο  κ.Τσούκαλης, εγκαινίασαν για άλλη μία φορά την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ .
Απέκρυψαν όμως ότι, με απόφαση του κ Κατσιφάρα, κάνουν δώρο στον εργολάβο φθηνά αδρανή υλικά από τα ποτάμια και βουνά  της περιοχής μας με τρομακτικές περιβαλλοντολογικές συνέπειες . Συγκεκριμένα :
Με την απόφαση του αυτή επιτρέπει στον εργολάβο, πέρα από τις εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα [κ.μ] αδρανών υλικών  που έχει ξεκινήσει να παίρνει από τον Κράθι , θα πάρει από τον Σελινούντα 180.000 κ.μ από τον Μεγανίτη 300.000 κ.μ και από τον Χάραδρο 100.000 κ.μ με συνέπεια :
--Δραστική μείωση των υδάτων που εισέρχονται στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα στην ευρύτερη περιοχή πέρα από τα όρια των ποταμών. [γεωτρήσεις]
--Η διάβρωση των ακτών της Αιγιάλειας που συντελείται τα τελευταία χρόνια θα ενταθεί με γρήγορους ρυθμούς 
--Χωριά όπως το Μαυρίκι και ο οικισμός Αχλαδιά, οι οποίες είναι πυρόπληκτες με κλίση εδάφους 50%-70%,απειλούνται άμεσα με κατολισθήσεις αφού τα αδρανή του ποταμού λειτουργούν ως θεμέλια στην συγκράτηση επικλινών εδαφών των περιοχών αυτών .
Και ενώ η κατασκευαστική εταιρεία θα έχει τεράστιο οικονομικό όφελος με την λήψη έτοιμων υλικών χωρίς βιομηχανική επεξεργασία , το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών που θα προκληθούν θα είναι πολλαπλάσιο και θα το πληρώσουμε εμείς .
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αιγιάλειας  στηρίζει την πρωτοβουλία των Κοινοτήτων που αντιδρούν για την επιχειρούμενη καταστροφή και καλεί την Δημοτική αρχή ,τους οικολογικούς και πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και τους κατοίκους της πόλης να πάψουν να αδιαφορούν περιμένοντας το τέλος και
               ΝΑ  ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
              ΝΑ  ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ
                                                        ή ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου