Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Λαική συνέλεση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αιγιάλειας [γραφείο Αιγίου ]

 
Πραγματοποιήθηκε στις 9/1/2013 η Λαική συνέλευση με θέμα
 

<<ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ // ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ>>
 
την εισήγηση παρουσίασε το μέλος της Κ.Ε σ Σκούτας Παναγιώτης
Στην ολομέλεια απηύθυνε χαιρετισμό ο σ Σπαρτινός Κώστας απο τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αχαίας
Την εισήγηση και τον προγραμματισμό δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αιγιάλειας παρουσίασε  το  μέλος της Σ.Ε σ Παγιός Παναγιώτης
 
 
Συντρόφισσες σύντροφοι
Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε όλοι μαζί για το 2013 και η πρώτη φορά  μετά την ΠΣ .


Η Σ.Ε εύχεται στον  καθένα ξεχωριστά και στην οικογένεια του  υγεία ευτυχία και ΔΙΑΘΕΣΗ για  ΑΓΩΝΑ για την  ΑΝΑΤΡΟΠΗ .
Μετά την ολομέλεια για την διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΤΕΛΗΣ ,ακολούθησε η εκλογή των αντιπροσώπων οι οποίοι συμμετείχαν στην ΠΣ
Στην εκλογική διαδικασία ψήφισαν 50 από τα 71 μέλη και εκλέξαμε 7 αντιπροσώπους που συμμετείχαν στην ΠΣ
 Στην ΠΣ είχαμε δε  την τύχη να κληρωθεί τουλάχιστον ένας ομιλητής ,και ήταν   ό σ Κοίλιας Σ ενώ είχαμε δηλώσει σχεδόν όλοι .
Μια διαπίστωση όλων όσων, συμμετείχαμε αλλά και πολλών άλλων συνέδρων από όλη την Ελλάδα , έχει να κάνει με τον τρόπο διαδικασίας της εκλογής του κεντρικού καθοδηγητικού  οργάνου που άλλους προβλημάτισε και σε άλλους προκάλεσε αλγεινή εντύπωση .
Συγκεκριμένα η δυνατότητα να ψηφίσουμε μέχρι 68 υποψήφιους είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ομάδες ,ομαδούλες ,μαγαζιά και παραμάγαζα που διακινούσαν λίστες και  ψηφίζαμε ανάλογα την σχέση που είχε ο καθένας μας  με τους ομαδάρχες .
Απουσίαζε η πολιτική κρίση για τον καθένα υποψήφιο, αφού είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, εξαιρουμένων βέβαια  των προβεβλημένων στελεχών μας που είναι αναγνωρίσιμα .
Ήδη έχει ξεκινήσει ένας άτυπος διάλογος στις οργανώσεις αλλά και στο διαδίκτυο και καλό θα ήταν να απασχολήσει και την δική μας οργάνωση μάλιστα εν όψει του συνεδρίου ,ώστε  να καταθέσουμε την δική μας πρόταση για τον τρόπο εκλογής του κεντρικού καθοδηγητικού οργάνου .
Εκτός από αυτό ,το κατά την γνώμη μας μελανό σημείο , η ΠΣ μπορεί να θεωρηθεί απολύτως επιτυχημένη .
Διαψεύσθηκαν οι φόβοι που υπήρχαν για τις εσωκομματικές κόντρες , τα συντροφικά μαχαιρώματα , και κυρίως διαψεύσθηκαν, οι  εκτός ΣΥΡΙΖΑ Κασσάνδρες ,και οι παπαγάλοι των ΜΜΕ που ήλπιζαν ακόμα και σε διάσπαση ορισμένων συνιστωσών .
Η πληθωρική παρουσία του προέδρου , η με δημοκρατική ευαισθησία  πρόταση του να τεθεί και αυτός υποψήφιος για το κεντρικό καθοδηγητικό όργανο ,  αλλά και η παιδεία , η κουλτούρα και η υπευθυνότητα όλων  συντρόφων όλων των συνιστωσών ,  είχαν σαν αποτέλεσμα να διαφυλαχθεί η ενότητα μας .
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  βγήκε  μέσα από την συνδιάσκεψή του πιο μαζικός, πιο ενωμένος, πιο δημοκρατικός, πιο αποφασισμένος να δώσει την μάχη  για την μεγάλη αλλαγή στη χώρα μας
Η ΠΣ μας έδωσε την κατεύθυνση , τον μπούσουλα αλλά και τα εργαλεία για να βγούμε στην κοινωνία και να ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ , ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ .
Είναι στο χέρι κάθε οργάνωσης ,στο χέρι καθενός μέλους να αξιοποιήσουμε αυτά τα εργαλεία και να απευθυνθούμε στην κοινωνία και να την καλέσουμε σε ΠΑΛΛΑΙΚΟ  ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ  απέναντι σε μια καταστροφική πολιτική και σε μια κυβέρνηση που ακυρώνει το μέλλον αυτής της χώρας και των ανθρώπων της και ιδίως της νέας γενιάς.
 Ταυτόχρονα να καλέσουμε την κοινωνία  σε αντίσταση  για την απόκρουση της φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής.
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Θεωρούμε δεδομένο ότι όλοι εμείς που είμαστε σήμερα εδώ και όσοι θα έλθουν σε μας το επόμενο χρονικό διάστημα ,  είμαστε συνειδητοποιημένοι για το τι θέλουμε και το πώς θα το πετύχουμε .
Θεωρούμε αδιανόητο να περιμένουμε το  τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για εμάς και είναι αδιανόητο γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς .
Εμείς πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες
--για να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για το κυβερνητικό σχέδιο κοινωνικής χρεοκοπίας
--να πείσουμε για την αναγκαιότητα και το περιεχόμενο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ .
--να δημιουργήσουμε μία συμπαγή κοινωνική συμμαχία των θυμάτων των μνημονίων μέσα από τα κινήματα αλληλεγγύης
--να πλησιάσουμε τον κόσμο της αριστεράς και να τον πείσουμε να συνεργασθεί σε ισότιμη βάση μαζί μας . 
--να παρέμβουμε στο μαζικό κίνημα και μαζί με τους εργαζόμενους να αποκρούσουμε την εφαρμογή του 3ου μνημονίου .
--να θέσουμε στο επίκεντρο το ζήτημα της δημοκρατίας που καθημερινά ακυρώνεται και με την βοήθεια της Χρυσής Αυγής περνάνε οι μνημονιακές πολιτικές
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Είναι καθήκον αλλά και στοίχημα  του συντονιστικού οργάνου να κινητοποιήσει όλα τα μέλη
Είναι καθήκον αλλά και στοίχημα για το κάθε μέλος ξεχωριστά να πλαισιώσει  το συντονιστικό όργανο, να κινητοποιήσει τον περίγυρό του  και όλοι μαζί να αναλάβουμε δράσεις, να  απευθυνθούμε στην κοινωνία και να γίνουμε το ποτάμι που θα τους πνίξει .
 
Αρχίζοντας εκ των έσω ,όλοι γνωρίζουμε ότι τα γραφεία της οργάνωσης είναι ανοιχτά κάθε μέρα ,εκτός Σαββάτου και Κυριακής , και μπορούμε να περνάμε να συζητάμε και να ενημερωνόμαστε .
Έχουμε φροντίσει να ενημερώνουμε το αρχείο με τις εγκυκλίους και ότι άλλο μας έρχεται από την Αθήνα και τη Πάτρα για όσους δεν έχουν εμαιλ και δεν έχουν άμεση ενημέρωση .  
Τα γραφεία τα ανοίγουμε με βάρδιες και επιλοχίας είναι η συντρόφισσα η Λίνα που βγάζει την υπηρεσία ,οπότε σε αυτή μπορείτε να απευθυνθείτε και να θέσετε εαυτούς στην  υπηρεσία της .
 
Η Σ.Ε ήδη έχει δρομολογήσει κάποιες δράσεις αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά θα είναι μια σκληρή μάχη και απαιτεί προσπάθεια , προσπάθεια όλων μας . ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
 
Ήδη με την παρουσία των βουλευτών μας κάνουμε επισκέψεις σε χωριά αλλά και μόνοι μας με επισκέψεις σε καφενεία της πόλης μοιράζουμε υλικό και μιλάμε με τους συμπολίτες μας .
 
Επίσης  γίνεται μία προσπάθεια από συντρόφους για την συγκέντρωση ελαιόλαδου στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ αλληλεγγύη για όλους
Τέλος γίνεται προσπάθεια προώθησης των θέσεων μας από το διαδίκτυο .
Αυτές οι δράσεις , αλλά και οι δικές σας προτάσεις για να έχουν αποτέλεσμα απαιτείται μαζικότητα
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ .
1]Ενημέρωση των πολιτών από βουλευτές
Προσπαθούμε να αξιοποιούμε τους βουλευτές του νομού και να πηγαίνουμε στα χωριά .
 Ήδη έχουμε κάνει αρκετές επισκέψεις και θα συνεχισθούν .
 
2] Επισκέψεις σε καφενεία
Κλιμάκια μελών μας μοιράζουν  υλικό και συζητάνε με πολίτες.
Αυτή η προσπάθεια απαιτεί μεγάλη δική σας συμμετοχή  για να αυξηθεί ο αριθμός των επισκέψεων  αλλά και για να υπάρχει συνδετικός κρίκος
Ώστε  να γίνεται καλλίτερη διοργάνωση των επισκέψεων αυτών .
 
3] Συγκέντρωση ελαιόλαδου .
Είναι μια προσπάθεια του κινήματος ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη σύντροφοι μας με επικεφαλής τον σ Χαλμούκο Δ. έχουν βάλει αφίσες  σε ελαιοτριβεία , έχουν τοποθετήσει λίμπες και συγκεντρώνεται λάδι το οποίο θα σταλεί στην Αθήνα .
Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται περισσότερη συμμετοχή ειδικά των μελών που παράγουν λάδι και έχουν επαφές με ελαιοτριβεία .
 
4] Προβολή των θέσεων μας στο διαδίκτυο
Ήδη έχουμε σελίδα στο ΦΒ  και μπορούμε να την αναζητήσουμε σαν ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΟΥ ,καθώς επίσης και to www.syrizaaigialeias.blogspot.com.
Στόχος αυτής της προσπάθειας να προωθούμε τις θέσεις μας και να προβάλουμε τις δράσεις μας .
Εκτός όμως από το διαδίκτυο μπορούμε να δημιουργήσουμε και λίστα με εμαιλ φίλων ,γνωστών ώστε να έχουμε και αυτή τη δυνατότητα παρέμβασης .
Για να οργανώσουμε καλλίτερα την δράση αυτή  χρειάζεται παραπάνω στελέχωση της ομάδας  από συντρόφους που ασχολούνται με το διαδίκτυο .
5] Στήριξη κοινωνικού φαρμακείου
[φακου ]
 
6] Δημιουργία ομάδας για τα αγροτικά θέματα
Ζούμε σε μία κατ εξοχήν αγροτική περιοχή  η οργάνωση μας δεν έχει αγρότες και δεν γνωρίζει τα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν .
Απευθυνόμαστε στους συντρόφους αγρότες να πλαισιώσουν την ομάδα αυτή ή και ακόμα εάν δεν είναι να μας προτείνουν από τον κύκλο γνωριμιών τους αγρότες  που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να τους πλησιάσουμε .
 
7] Δημιουργία ομάδας συνδικαλιστικού και μαζικού κινήματος
Όπως και στην προηγούμενη  περίπτωση έτσι και εδώ έχουμε αδυναμία παρέμβασης στο μαζικό κίνημα .
Αυτή η ομάδα πρέπει να στελεχωθεί με όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα , από διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες, και στη συνέχεια να καλέσουμε τους φορείς να τους γνωρίσουμε και να  ανταλλάξουμε απόψεις .
 
8] Δημιουργία ομάδας για τα δημοτικά θέματα
Ένα μεγάλο κεφάλαιο που πρέπει να μας απασχολήσει όλους γιατί πλησιάζουν οι εκλογές , εκτός απροόπτου, και έχουμε σοβαρές αδυναμίες  στην πληροφόρηση πόσο μάλλον στην παρέμβαση .
Πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα πλαισιώσει τον σύντροφο Βαρδάλο που είναι δημοτικός σύμβουλος ώστε να μεθοδεύεται η παρέμβαση μας στα δημοτικά θέματα αλλά κυρίως να στελεχωθεί με άτομα απ όλα τα δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα .
 
Συντρόφισσες σύντροφοι
Άφησα για το τέλος ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να είναι πρώτο από άποψης σπουδαιότητας .
Το τελευταίο τετράμηνο στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν συσταθεί επιτροπές για την διατύπωση θέσεων για όλους τους τομείς .
Η οργάνωση μας έλαμψε δια της απουσίας της  εκτός δύο τριών  περιπτώσεων που συμμετέχουν μέλη μας σε τομείς .
Το αναφέρουμε όχι σαν απολογισμό αλλά γιατί έχει πρακτικό αποτέλεσμα αν προλάβουμε ,έστω και τώρα , να δηλώσουμε ενδιαφέρον και να  ασχοληθεί ο καθένας με τον τομέα που δραστηριοποιείται και να ενημερώνει όλους εμάς για τις θέσεις κάθε τομέα .
Εξ όσων γνωρίζουμε όταν θα τελειώσει αυτή η διαδικασία θα γίνει παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε περιφερειακό, με ημερίδες , συνεντεύξεις τύπου και ότι άλλο προκριθεί.
Μία πρώτη σκέψη μας είναι να διοργανώσουμε δύο εκδηλώσεις στην περιοχή μας . Μία με θέμα την αγροτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και μία για τις θέσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση .
 
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Μονότονα θα επαναλάβουμε ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν θα επιτευχθεί αν δεν συμμετέχουμε όλοι ,
ο καθένας στον τομέα που επιθυμεί και με όσο χρόνο διαθέτει κατανοώντας πάντα τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε .
Η  πρακτική του  να καθόμαστε στην άκρη και να κάνουμε κριτική και μάλιστα πολλές φορές κακόπιστη είναι από όλους καταδικαστέα .
Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς και έχουμε την ευθύνη που μας αναλογεί.
Τέλος, στο φάκελο που έχετε πάρει θα βρείτε έντυπο για να το συμπληρώσετε σχετικά με τον τομέα που επιθυμείτε να συμμετέχετε.
 
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου